LMS

Συνομιλία Δίκτυο ΞΕΝΟΦΩΝ
Καλημέρα.
Παρακαλώ θα ήθελα να παρακολουθήσω την ημερίδα ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ Π/Υ 2024
Καλημέρα. Ερώτηση προς τους συναδέλφους για το τέλος ταφής στον Π/Υ 2024.
Στις διατάξεις του αρ. 38 παρ. 10 του Ν. 5043/23 (ΦΕΚ 91Α/13-4-23), ορίζεται ότι: "το οφειλόμενο ποσό των ΟΤΑ α βαθμού ύψους έως 60.000.000ευρώ, καταβάλλεται στον ΕΟΑΝ από το ΥΠΕΣ, εις βάρος των εγεγραμμένων στον προϋπολογισμό του πιστώσεων, για τους ΟΤΑ α βαθμού, κατόπιν ισόποσης ενίσχυσής τους απότ ον κρατικό προϋπολογισμό, μέχρ την 31/5/23. Το ποσό αυτό παρακρατείται το έτος 2024 απότους προβλεπόμενους πόρους...Η παρακράτηση πραγματοποιείται για το 2024 στο πλαίσιο της μηνιαίας διαδικασίας κατανομής των πόρων..."
Δεδομένου ότι τα ποσά είναι μεγάλα και με βάση το παραπάνω θα παρακρατηθούν στο 2024 από τις ΚΑΠ μας, παρακαλώ όποιος θέλει ας ενημερώσει τι θα κάνει για τον Π/Υ του 2024. Θα τα γράψουμε και σε ποιον ΚΑΕ?
Ευχαριστώ θερμά
Καλημέρα.
Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα: Ο Δήμος διοργανώνει μία συναυλία το το ερχόμενο Σάββατο.
Η επικεφαλής του μουσικού σχήματος έχει την ευθύνη ασφάλιση των μελών του σχήματος, όμως για τον εαυτό μου ζητά να γίνει από το Δήμο ημερήσια πρόσληψη και καταβολή ανάλογων εισφορών.
Δεν βρίσκω νομοθετική διάταξη να μου επιτρέπει να κάνω ημερήσια πρόσληψη μουσικού και την οποία πρέπει (πως;;;;;;;) να την συνδέσω την την απόφαση δημάρχου ανάθεσης του μουσικού σχήματος.

Αν κάποιος συνάδελφος γνωρίζει κάτι και μπορεί να με βοηθήσει....

Σας ευχαριστώ
Αλεξοπούλου Νεκταρία
Π.Ο.Υ. Δήμου Τρίπολης
Καλημέρα και καλή δύναμη σε όλα τα μέλη του δικτύου!!

Γιώργος Μανάργιας
Π.Ο.Υ. Δήμου Αλεξανδρούπολης
Καλημέρα συνάδελφοι,
θα ήθελα αν κάποιος ξέρει να μου απαντήσει στο εξής: σαν Αναπληρωτής Προϊστάμενος Τμήματος Οικονομικής Υπηρεσίας είμαι υποχρεωμένος σε Δήλωση Πόθεν Έσχες (και αν ναι σύμφωνα με ποιά άρθρο ποιού νόμου) Ευχαριστώ!
Καλημέρα μπορώ να θέσω συγκεκριμένο ερώτημα μισθοδοσίας που έχει προκύψει στην υπηρεσία μου σε αυτό το chat ; Μπορεί να μου το απαντήσει κάποιος διότι είμαι νέος εγγεγραμμένος. Ευχαριστώ για την κατανόησή σας εκ των προτέρων.
Καλησπέρα συνάδελφοι.Είμαι η ΠΟΥ του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης και έχω κάποιες απορίες .Μπορώ να τις θέσω εδώ;
Καλησπέρα συνάδελφοι.Είμαι καινούργια ΠΟΥ του Δήμου Σουφλίου και έχω κάποιες απορίες. Σε έρευνα που κάναμε στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ βρέθηκαν ενεργοί πάροχοι οι οποίοι έχουν ΔΤ, ΔΦ και ΤΑΠ μηδέν. Με βάση τον αριθμό παροχής δεν μπορούμε να βρούμε στοιχεία για τα τετραγωνικά ούτε μέσω govhub γιατί οι παροχές δεν έχουν δηλωθεί στο Ε9.Από που θα μπορούσα να βρω περισσότερα στοιχεία; Αν βρούμε τα σωστά τετραγωνικά πως υπολογίζεται το πρόστιμο;Επίσης έχει κάποιος Δήμος επιχορηγήσει σύλλογο και γονέων και κηδεμόνων σχολικής μονάδας. Είναι μόνιμη η δαπάνη;
Ευχαριστώ!
Καλημέρα κα Παλαιολόγου, εξ όσων αναγράφετε στο ερώτημά σας συνάγεται ότι οι οφειλέτες είναι γνωστοί σε εσάς, επειδή έχετε στην κατοχή σας τους λογαριασμούς των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας με τους μηδενικούς συντελεστές σε Δ.Τ. - Δ.Φ και ΤΑΠ. Ο μόνος μέχρι στιγμής πρόσφορος τρόπος για την ανεύρεση των στοιχείων είναι μέσω του gov.hub. Αν το Ε9 που δηλώνουν δεν έχει αριθμό παροχής, πρέπει να τους καλέσετε στο Δήμο με ατομική ειδοποίηση του Τμήματος Εσόδων, προσκομίζοντας τον τελευταίο εξοφλημένο λογαριασμό παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας και στοιχεία των τίτλων ιδιοκτησίας τους για την αιτιολόγηση των μηδενικών συντελεστών. Αν δεν προσέλθουν μπορείτε να πραγματοποιήσετε ακόμα και επιτόπια αυτοψία στις ιδιοκτησίες τους από συνεργείο ελέγχου του Δήμου κατόπιν ειδοποίησης και πάλι. Οταν θα βρείτε το πραγματικό εμβαδόν θα προβείτε σε βεβαίωση σύμφωνα με το αρ. 7 του Ν. 5043/2023 δηλ. 10 έτη αναδρομικά από 1/1/2014 για τα Τέλη και 5 έτη για τα αναλογούντα πρόστιμα.
Η έκτακτη επιχορήγηση συλλόγων γονέων και κηδεμόνων μπορεί να υλοποιηθεί κατόπιν αιτήματος του Συλλόγου και Απόφασης του Δ.Σ. και εν συνεχεία Απόφαση εξειδίκευσης του Κ.Α. των επιχορηγήσεων Συλλόγων από τη Δημοτική Επιτροπή. Ακολουθεί η έκδοση ΑΑΥ από την Οικονομική Υπηρεσία κατόπιν τεκμηριωμένου αιτήματος. Η επιχορήγηση δεν επιτρέπεται για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών του Συλλόγου ή του Σχολικού Συγκροτήματος, ενώ η Απόφαση πρέπει να είναι πλήρως αιτιολογημένη. Απαραίτητη προϋπόθεση ο Σύλλογος να έχει οικονομική υπόσταση, ήτοι ΑΦΜ, φορολογική ενημερότητα κ.λ.π.
Καλησπέρα συνάδελφοι. Είμαι ΠΟΥ στον Δήμο Πρέβεζας και θα ήθελα την άποψή σας στο παρακάτω θέμα μήπως και μου διαφεύγει κάτι. Αθλητικός σύλλογος αιτήθηκε επιχορήγηση για την κάλυψη δαπάνης μετακινήσεων της ομάδας βόλλει που συμμετέχει στο εθνικό πρωτάθλημα (PRE LEAGUE) σύμφωνα με το αρθ. 70 N4954/2022 κι εκρίθηκε από το ΔΣ. Η υπηρεσία μας αρνήθηκε την επιχορήγηση καθώς με το αρθ.202 του κώδικα τροποποιήθηκε και διαγράφηκε η σχετική παράγραφος (vi) για την κάλυψη των δαπανών μετακίνησης αθλητών. Επίσης, θεωρούμε ότι οι δαπάνες μετακίνησης των αθλητών για τους αγώνες του πρωταθλήματος εμπίπτουν στις λειτουργικές δαπάνες του συλλόγου. Υπάρχει κάποια άλλη διάταξη νόμου που να επιτρέπει την επιχορήγηση για την συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημα;
Ευχαριστώ.
ΑΠΟΣΤΟΛΗ